Glazen Huis ook in Vlaardingen

04-10-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Vlaardingen krijgt haar eigen Glazen Huis op 11 en 12 december. Het tweedaagse event bestaat uit een 24 uur durende TV uitzending en een gezellige kerstmarkt, met veel live muziek en lekker eten. De organisatoren van het Glazen Huis Vlaardingen willen zo veel mogelijk geld inzamelen voor Serious Request van 3FM.

In de weken voordat Serious Request plaats vindt wordt in heel Nederland al hard actie gevoerd om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Dit jaar heeft Serious Request als doel om geld in te zamelen voor de ontwikkeling van jongeren in oorlog- en conflictgebieden. Jeffrey Sas (18, student Audiovisuele Productie) en Wouter van der Zeijden (36, Eindredacteur Xperience TV) namen het initiatief om met een groep jongeren het Glazen Huis in Vlaardingen te organiseren.

Jeffrey: ,,We maken elke maand een uitzending voor Xperience TV, maar hebben besloten om die expertise nu ook in te zetten om een 24 uur durende uitzending te maken, vol met allerlei gekke challenges en muziek, waarmee we mensen willen uitdagen om geld op te halen voor Serious Request.’’

Het evenement wordt op 11 en 12 december georganiseerd in en bij de Kerk van de Nazarener aan de Zwanensingel 1 in Vlaardingen. Prominent op het terrein is een groot Glazen Huis waar de presentatoren 24 uur worden opgesloten. Terwijl er op het hoofdpodium twee dagen lang optredens zijn worden er in en om het Glazen allerlei ‘challenges’ uitgevoerd om geld op te halen.

Wouter: ,,We dagen iedereen in Vlaardingen uit om ook in actie te komen. Dat kan door, alleen of samen met een groep vrienden, een leuke actie te bedenken die je kan uitvoeren in of rondom het Glazen Huis. Laat je sponsoren en wij regelen natuurlijk dat alles gefilmd wordt als bewijs voor je sponsors.’’

De hele uitzending wordt live uitgezonden via www.xptv.nl, waar de jongeren maandelijks Xperience TV uitzenden. Mensen die live aanwezig willen zijn kunnen Het Glazen Huis bezoeken aan de Zwanensingel 1 in Vlaardingen.

Voor het hele programma, ga naar DEZE! link.

Gerelateerd