Gouden haring voor Renske Verbeek

11-06-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Het is een illuster gezelschap: het Genootschap van Gouden Haringdragers. De leden ervan komen verschillende malen per jaar bij elkaar, op geheime plekken en verzwegen tijdstippen. Ondertussen houden ze zich wel bezig met het maatschappelijke en culturele leven in Vlaardingen. Jaarlijks kiezen zij een nieuw lid, dat zich verdienstelijk moet hebben gemaakt voor de stad, op een breed terrein. Gisteren was het weer zover: in de Grote Kerk werd bekend gemaakt wie dit jaar toe mocht treden tot het Genootschap. De eer viel te beurt aan Renske Verbeek, directeur van de Kroepoekfabriek en mede directeur van de Stadsgehoorzaal. Burgemeester Bert Blase, beschermheer van het Genootschap van Gouden Haringdragers speldde haar de Gouden Haring op.

Het Genootschap besloot Renske Verbeek te eren als blijk van waardering voor haar verdiensten op cultureel en maatschappelijk gebied voor Vlaardingen. ,,Ze zet zich met veel liefde en energie in’’, aldus het bijbehorende rapport van het Genootschap. ,,Als geen ander weet ze mensen te verbinden die anders nooit met elkaar in contact gekomen zouden zijn’’.

Voor Renske Verbeek zelf was het een grote verrassing dat ze de Gouden Haring kreeg. Met een smoes was ze naar de plek van uitreiking gelokt, denkend dat ze een belangrijk overleg tegemoet ging. In plaats daarvan trof ze, naast de leden van het Genootschap,  haar vrienden en familie in de Grote Kerk die dit moment met haar deelden. Met echte Vlaardingse Schelvispekel en Vulcaanbier werd de ceremonie na de uitreiking informeel vervolgd. Het bleef daarbij nog lang gezellig!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date