Gouden haring voor Sahra Muse

16-06-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Het is een illuster gezelschap: het Genootschap van Gouden Haringdragers. De leden ervan komen verschillende malen per jaar bij elkaar, op geheime plekken en verzwegen tijdstippen. Ondertussen houden ze zich wel bezig met het maatschappelijke en culturele leven in Vlaardingen. Jaarlijks kiezen zij een nieuw lid, dat zich verdienstelijk moet hebben gemaakt voor de stad, op een breed terrein. Vanmiddag was het weer zover: in de Grote Kerk werd om 17.15 uur bekend gemaakt wie dit jaar toe mocht treden tot het Genootschap.

De eer viel te beurt aan Sahra Muse, afkomstig uit Somalië, maar sinds jaar en dag een belangrijke 'vaste waarde' in het dagelijkse maatschappelijk leven in Vlaardingen. De lijst van verdiensten van Sahra is lang: In de 90er jaren organiseerde Platform Ander Vlaardingen enkele multiculturele manifestaties in de Stadsgehoorzaal waaraan Sahra een grote bijdrage leverde. Met het bewustwordingstheater heeft ze zelfs in Londen opgetreden. Met deze theatervoorstellingen heeft ze zich ingezet voor meer bewustwording rondom de besnijdenis van meisjes. Sahra is actief bij Vluchtelingenwerk en Vele Vlaardingers Eén Huis en ze was ambassadrice voor de Vrede tijdens de Vredesweek. Daarbij heeft Sahra een ongelooflijk gevoel voor humor en is in staat via cabaret te reflecteren op de relatie tussen nieuwkomers en oudgedienden.

De Gouden haringdragers hanteren als criterium van toekenning 'Positieve maatschappelijke vrijwillige inzet in en voor de stad Vlaardingen', en hieraan voldoet Sahra natuurlijk met haar jarenlange diverse inzet in ruime mate.

De Gouden Haring werd opgespeld door burgemeester Annemiek Jetten en een bijbehorende oorkonde kreeg Sahra uitgereikt uit de handen van Yvonne Batenburg, voorzitster van het Genootschap van Gouden Haringdragers. Tenslotte kreeg Sahra ook nog een bijbehorende duig van een harington, waarmee bij de besloten vergaderingen van het Genootschap gestemd kan worden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date