Gouden Haring voor Theo Werner

05-07-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Het is een illuster gezelschap: het Genootschap van Gouden Haringdragers. De leden ervan komen verschillende malen per jaar bij elkaar, op geheime plekken en verzwegen tijdstippen. Ondertussen houden ze zich wel bezig met het maatschappelijke en culturele leven in Vlaardingen. Jaarlijks kiezen zij een nieuw lid, dat zich verdienstelijk moet hebben gemaakt voor de stad, op een breed terrein. Dat nieuwe lid krijgt dan de Gouden Haring opgespeld.

Doorgaans wordt de Gouden Haring kort voor de zomervakantie uitgereikt, en vandaag gebeurde dat ook weer. Ditmaal niet in de Grote kerk, zoals vaker, maar in het Stadhuis ertegenover. De gelukkige laureaat was dit jaar Theo Werner, directeur van het Lentiz College in de Westwijk en als betrokken Vlaardinger heeft hij zich voor nog zoveel andere doelen en instellingen ingezet. Natuurlijk op het gebied van het Onderwijs onder meer voor de techniekhal voor Stroomopwaarts en de oprichting van het Lentiz Life College. Daarnaast als voorzitter van Omroep Vlaardingen, voorzitter van de kerkenraad van de (destijds) Oosterkerk en nog veel meer. Theo Werner is ook nog eens fervent verzamelaar van haringschaaltjes en Benzo fietsen. Van die laatste verzameling is momenteel een tentoonstelling ingericht in de Watertoren in het Oranjepark.

Theo Werner stond volgens het Genootschap van Gouden Haringdragers al langer op een ‘shortlist’ en dit jaar werd hij unaniem gekozen. De Gouden Haring werd hem daarbij opgespeld door loco burgemeester Jacky Silos en daarnaast ontving hij ook een oorkonde uit handen van voorzitster Yvonne Batenburg, vervaardigd door Roos van Malkenhorst, docente van de Willem de Kooning Academie. Tenslotte werd aan Theo Werner ook een duig uitgereikt, een deel van een harington maar ook een instrument waarmee bij bijeenkomsten van het Genootschap van Gouden Haringdragers gestemd kan worden.

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date