Categorieën

Service

Graafmachine sportveld Jozef blaast aftocht

Graafmachine sportveld Jozef blaast aftocht
Politiek

Graafmachine sportveld Jozef blaast aftocht

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 23-03-2015
  • Politiek
Graafmachine sportveld Jozef blaast aftocht

VLAARDINGEN – Nadat we eerder hadden geschreven dat het sportveld bij de Jozefmavo mogelijk vandaag al afgegraven zou worden is de gemeente meteen in actie gekomen. Afgelopen dagen is er vanuit het college opdracht gegeven om de graafwerkzaamheden op te schorten. Een delegatie van drie ambtenaren sprak vanochtend met directeur Simone Bos van de school aan de Willem de Zwijgerlaan. In onderling overleg zijn daarin afspraken gemaakt over het gebruik van het sportveld door de school, tenminste tot het einde van het nu lopende schooljaar.

,,Ik ben heel blij met het resultaat dat we nu gezamenlijk bereikt hebben’’, aldus Simone Bos. In juni, zo’n beetje aan het einde van het schooljaar, hebben we nog een sportdag en pas in de week erna zullen er op het veld mogelijk werkzaamheden starten. Er liggen overigens nog verschillende zogeheten ‘zienswijzen’ van de bewoners in de buurt waarbij, voordat er aan het veld gewerkt wordt, nog procedures gevolgd moeten worden. Voor aanstaand schooljaar zijn we natuurlijk druk bezig met de voorbereidingen om leerlingen ook dan buiten in de nabije omgeving te kunnen laten sporten. We hebben nu voldoende tijd om dit goed te regelen.’’

Het betreffende sportveld is eerder vorig jaar verkocht en projectontwikkelaar Boele & van Eesteren zal er binnenkort het Parc Drieën-Huysen gaan bouwen. Hierbij zijn ook Woningstichting Samenwerking  en de Zonnehuisgroep Vlaardingen betrokken. De eerste fase van het project bestaat uit een nieuw zorgcentrum en tachtig sociale huurappartementen. Er waren voor de verkoop van de grond al wel afspraken gemaakt met de Jozefmavo over het gebruik van het veld om te sporten. Als er werkzaamheden plaats gingen vinden dan zou hierover tijdig gecommuniceerd worden, wat dus helaas niet het geval was gezien de actie met de graafmachine van afgelopen vrijdag. Verschillende bronnen wisten te melden dat de projectontwikkelaar en niet de gemeente hiervoor verantwoordelijk was. Vandaag zal de graafmachine weer verwijderd worden.