Gratis compost bij Irado

21-03-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Op de landelijke compostdag zaterdag 25 maart kunnen Vlaardingers tussen 9.00 en 15.00 uur een zak van 30 liter vlak voor de milieustraat aan de Kreekweg halen. Per huishouden wordt één zak compost meegegeven. Wethouder Ruud van Harten zal om 10.00 uur compost uitdelen en gelijk een  informatiemarkt openen over afval voorkomen, scheiden en hergebruik.

Het scheiden van groenten-, fruit- en tuinafval en etensresten door Vlaardingers is waardevol. Want van het gescheiden gft uit de container wordt compost gemaakt. En van het grof tuinafval, zoals takken, dat wordt ingezameld met de speciale “takkenroute” wordt groene energie gemaakt. Irado en de gemeente Vlaardingen doen graag iets terug voor het goed scheiden van gft, etensresten en grof tuinafval. Daarom kunnen inwoners van Vlaardingers als dank gratis een zak compost afhalen (vlak) voor de milieustraat. Ook laten Irado, Kringloopwinkel HET Goed en Repaircafé tijdens een informatiemarkt graag zien hoe we samen afval kunnen voorkomen.

 

Informatiemarkt van 10.00 tot 13.00 uur

Bezoekers kunnen bij Irado terecht onder andere terecht voor: Tips over afval voorkomen en scheiden, een afspraak maken voor de takkenroute in april, informatie over de inzamelactie taxussnoeisel als basis voor chemotherapie en informatie over Vlaardingen 100-100-100.

Het Repaircafé Vlaardingen bekijkt of meegebrachte kapotte (kleine) huishoudelijke apparaten ter plekke gerepareerd kunnen worden of moeten doorverwijzen naar hun vaste locatie op de eerste zaterdag van de maand.

Kringloopwinkel HET GOED neemt ter plekke meegebrachte bruikbare spullen in, in ruil voor een kortingsbon die te besteden is in hun winkel aan de Heliniumweg.

 

De Takkenroute in april

Tijdens het snoeiseizoen in het voor- en najaar organiseert Irado een speciale takkenroute. Dit voorjaar rijdt Irado de takkenroute op maandag 3, 10 en 24 april. Inwoners dienen van tevoren een afspraak maken met de klantenservice van Irado. Op de afgesproken dag haalt Irado de gebundelde takken op en brengt het naar de biomassacentrale waar het omgezet wordt in groene energie.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date