Gratis en helemaal voor niets !

25-08-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De molen Aeolus aan de Kortedijk viert op zaterdag 12 september zijn 225 jarig bestaan. De molen is die dag vanaf 12.00 uur geopend voor het publiek, wat aansluit bij de Open Monumentendag die dag. Het bestuur van de Molen nodigt daarom ook iedereen uit om de molen te komen feliciteren.

Op deze bijzondere dag zijn de wieken van de molen gepavoiseerd, dus wapperen de vlaggetjes. Voor de opening is er om 11.00 uur een officieel moment waarbij in de jarige Aeolus een aantal toespraakjes worden gehouden. Als bijzondere gast zal namens het gemeentebestuur wethouder Hans Versluijs de 225-jarige molen gaan feliciteren. De molen is vervolgens te bezichtigen tussen twaalf en vier uur. Molenaar Peter van der Windt en een aantal vrijwilligers zijn aanwezig voor informatie en rondleiding. Van één tot drie uur treden bovendien de Amazing Stroopwafels op met een bijzonder concert.

Op deze Open Monumentendag werkt SEMA nauw samen met Aeolus Molenwinkel van Kees en Jane Dobbelstein. Zij bieden de bezoekers van de Molen Aeolus een door de molenaar gemalen pondje pannenkoekenmeel aan tegen inkoopprijs. Dat lijkt op de prijs uit 1790, voor een “grijpstuiver” dus. Dat pondje kun je echter ook gratis en voor niets krijgen. Wat je moet doen: Stuur een felicitatiekaart aan de 225-jarige Aeolus naar secretaris@molenaeolus.nl De felicitatie wordt vervolgens per email bevestigd. Op vertoon van de bevestiging kan dan in de molen op 12 september een pondje meel gratis worden afgehaald.

Gerelateerd