Gratis WiFi in het Centrum

07-09-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Vanaf eind 2016 is de Vlaardingse binnenstad een service rijker. In de binnenstad kunnen bezoekers dan gratis gebruik maken van WiFi. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders voor aan de gemeenteraad. Het idee voor gratis WiFi komt voort uit het Actieplan Economie en de campagne ‘De Burger Meester’.

Wethouder Ruud de Vries: ,,We zijn al een tijdje de mogelijkheden aan het verkennen van gratis WiFi. In het Actieplan Economie heeft de aanpak van de binnenstad topprioriteit gekregen. Samen met de binnenstadsmanager, Jan Traats, wordt er door verschillende partijen hard gewerkt om de binnenstad levendiger en aantrekkelijker te krijgen. Het aanbieden van gratis WiFi is één van de maatregelen die kunnen helpen om bezoekers graag en langer te laten verblijven. Daarnaast kunnen winkeliers met gratis WiFi hun klanten zowel fysiek als online bedienen’’.

De gratis Wifi is straks beschikbaar op de Westhavenplaats, het Liesveld, de Hoogstraat, de Kuiperstraat, de Blokmakersplaats, de Korte Hoogstraat en het Veerplein.

 

Via bestaande camerapalen

 

De gemeente Vlaardingen gaat voor de gratis WiFi deels de bestaande camerapalen gebruiken, waarmee op dit moment het cameratoezicht in het centrum wordt geregeld. Deze camera’s zijn door een glasvezelnet met elkaar verbonden en hebben een ruime (over)capaciteit, om naast de data van de camera’s ook bandbreedte voor internet te verzorgen. Op de camerapalen kan dan ook eenvoudig een WiFi station gemonteerd worden, om het internet draadloos te verspreiden.

 

 

Kosten

 

De eerste investering is ongeveer € 55.550- euro. Hiervan worden de WiFi stations aangeschaft, 2 korte kabels gegraven en een verzamelpunt gemaakt voor alle WiFi-stations, waarde internet aansluiting ligt alsmede aanleg extra UTP kabels. De kosten van de internetaansluiting zullen rond de 5.000 euro per jaar bedragen. Voor deze kosten is ruimte gecreëerd binnen de bestaande budgetten.Gerelateerd