Groen gas productie op De Groote Lucht

01-03-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Het bedrijf HoSt gaat een opwerkingsinstallatie voor biogas bouwen voor opdrachtgever Hoogheemraadschap van Delfland, één van de 22 Nederlandse waterschappen. De installatie gaat groen gas produceren op afvalwaterzuivering (AWZI) De Groote Lucht in Vlaardingen. In oktober wordt het eerste groene gas ingevoed op het aardgasnetwerk.

De opwerkingsinstallatie heeft een capaciteit van 350 Nm3/uur biogas. Het geproduceerde biogas op AWZI De Groote Lucht wordt na HoSt’s bewezen opwerkingstechniek voor biogas met membranen opgewerkt tot groen gas met aardgaskwaliteit, ook wel biomethaan of groen gas genoemd. De productie van dit hoogwaardig groen gas draagt bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en wordt direct geleverd aan het aardgasnetwerk.
 

Biogasopwerking de toekomst


De afvalwaterzuivering produceert jaarlijks 1,9 miljoen m3  biogas dat nu nog met gasmotoren wordt omgezet naar elektriciteit en warmte. De bestaande motoren worden vervangen door een opwerkingsinstallatie voor biogas in een compacte container (40 ft). Bij de bestaande motoren is sprake van een overschot aan warmte die niet kan worden benut. Met het toepassen van een opwerkingsinstallatie voor biogas wordt alle energie in het biogas omgezet naar groen gas dat wordt geïnjecteerd in het landelijk aardgasnet. Hierdoor is het totaal rendement maximaal. HoSt engineers, levert en bouwt de installatie en is verantwoordelijk voor de volledige vergunningsaanvraag en is daarmee een belangrijke speler in het verduurzamen van Delfland.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date