Groenten en bloemen rechtstreeks vanaf de stadsakker

15-08-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Stadslandbouw van Ruytenburch verkoopt donderdagmiddag van 15.30 tot 17.30 uur producten die op dat moment oogstbaar zijn. Klanten kunnen tegen een kleine donatie met een vrijwilliger op het land iets van hun gading uitzoeken. Op de stadsakker worden groenten, kruiden en bloemen op duurzame wijze verbouwd. Op dit moment zijn onder andere sla, aardappelen, bietjes, bonen, peterselie en courgettes oogstbaar. Ook zijn er prachtige bloemen, waarmee een boeket kan worden samengesteld. De stadsakker is gelegen op het landgoed Hoogstad aan de Westlandse weg 250.

De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt om de akker in stand te houden en om organisatie's met een sociale doelstelling zoals de voedselbank, Pameijer en de Sociale Supermarkt regelmatig van producten te kunnen voorzien.

Stichting van Ruytenburch is in mei 2013 opgericht en wordt volledig gedragen door vrijwilligers. Iedereen met een 'groen hart' kan er een bijdrage leveren aan het kweken en planten van gewassen. Voor de één een zinvolle dagbesteding, voor de ander een leerzame activiteit. Stadslandbouw draagt bij aan een aantrekkelijke en duurzame stad. Er ontstaat een ontmoetingsplek voor bewoners.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date