Categorieën

Service

Groot Vlaardings Dictee: pittig !

Groot Vlaardings Dictee: pittig !
Nieuws

Groot Vlaardings Dictee: pittig !

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 14-04-2016
  • Nieuws
Groot Vlaardings Dictee: pittig !

Het winnende team van 't Hart voor Taal

VLAARDINGEN – Op woensdag 13 april werd in de Stadsgehoorzaal het Groot Vlaardings Dictee gehouden. De Rotary Club Vlaardingen tekende voor de organisatie, Eric van der Ende presenteerde de avond en burgemeester Bert Blase las het door Jan van Hemert geschreven dictee voor.

Ogenschijnlijk makkelijke woorden bleken voor de tien teams, met tien deelnemers per team, nu ineens grote struikelblokken. Was het nu patat frites of patates frites ? Schrijf je pittoresk met één of twee t’s en wat zijn tilbury’s ? Ook de tussenstreepjes leverden problemen op, zoals in het gebruikte West-Zuid-Holland.

Er kon uiteindelijk één team met de hoogste eer gaan strijken, waarbij er ook voor de beste individuele deelnemer een prijs te behalen was. Die laatste eer viel Gertjan Breevaart ten deel, lid van het team ‘t Hart voor Taal. Breevaart had een ongelooflijke prestatie verricht met slechts acht fouten !

Gertjan Breevaart maakte ook nog eens deel uit van het beste team: ’t Hart voor Taal had met groot verschil gewonnen van de nummers twee en drie, respectievelijk “Wie schrijft die blijft” (overwegend juristen en notarissen) en het team van de Rabobank. Bijzonder detail: Erik Meijer, journalist/redacteur van Vlaardingen24 maakte deel uit van het winnende team !

Met het evenement wordt geld ingezameld voor goede doelen, deze keer voor onder andere de Federatie Broekpolder (voor het Educatief Archeologisch Erf). Yvonne Batenburg en Jeroen ter Brugge mochten namens de Federatie een cheque van maar liefst €7500 in ontvangst nemen van Denis Zonneveld, voorzitter van Rotary Club Vlaardingen. Een iets kleiner bedrag werd verdeeld over een aantal andere goede doelen.