Grootste cruiseschip ter wereld komt eraan !

23-05-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Wie denkt alles al gezien te hebben op het gebied van cruiseschepen kan op dinsdag 24 mei zijn lol op: rond 06.15 uur ’s ochtends zal het grootste cruiseschip ter wereld Vlaardingen passeren. Het is de “Harmony of the Seas” . Het schip heeft een lengte van 363 meter en een waarde van €1 miljard.

Met maar liefst 70 meter hoog en een lengte die langer is dan de hoogte van de Eiffeltoren, is de Harmony niet zomaar een schip. Ze biedt plaats aan maar liefst 6.000 passagiers en 2.394 bemanningsleden. En dan hebben we het nog niet eens over haar gigantische glijbanen - inclusief een tien verdiepingen tellende waterslide - , bionische bar en bovendien het snelste internet op zee ooit.

Om in de trend van superlatieven te blijven: Harmony of the Seas is tevens het cruiseschip met de meeste CO2 uitstoot, het equivalent van wel 83.678 auto's, iets waar veel milieuactivisten natuurlijk over struikelen.

Voor wie het ’s ochtends te vroeg vindt is er een tweede kans: rond 18.45 uur zal het schip vanaf Rotterdam Vlaardingen weer passeren.Gerelateerd