Haring & Bierfeest feestelijk gestart

28-06-2019 Nieuws Redactie

Fotografie: Paul Meuldijk en Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – We hebben wel eens mindere edities meegemaakt met regen, maar vandaag viel er over het weer niets te klagen. Het Haring & Bierfeest startte feestelijk met een lekker zonnetje en het binnenhalen van de nieuwe haring aan de Westhavenkade bij het Museum Vlaardingen. Traditiegetrouw ontving burgemeester Annemiek Jetten daar een vaatje haring, nadat deze gekeurd en goed bevonden was, en reed er per koets mee naar het goede doel, terwijl over de kade de Shanty’s klonken.

Iets verder bij de Visbank werd even later voor de tweede maal het Vlaardings kampioenschap haring happen gehouden. Waar de winnaar er vorig jaar 29 verorberde was het dit jaar een ‘tikkie’ minder: winnaar Miguel Ramos kreeg er 22 naar binnen, daar waar al zijn concurrenten eerder afhaakten.

Daarna muziek met het duo Inrainbows, de band BLIZZERT en als pauzenummer Bryan Camphens. Niets te klagen wat ons betreft, afwisselend en BLIZZERT was als afsluiter de ‘spijker op de kop’: gedreven, opzwepend en muzikaal van hoge kwaliteit.

Morgen start de dag met een ontbijt aan de Westhavenkade, geserveerd door het college en daarna? Dat vindt u hier!

Vandaag gemist? Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date