Haring in het land, dokter aan de kant!

14-06-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Sinds gisteren is er weer lekkere nieuwe haring, maar het officieel binnenhalen van het zeebanket zal in Vlaardingen pas op zaterdag 30 juni gebeuren. Op een wel weer heel feestelijke wijze en gekoppeld aan het Haring & Bierfeest.

Zaterdag 30 juni, zingen het Shantykoor Vlaardingen en de Vlaerdingse Maatjes, tegenover het Museum Vlaardingen originele shanties en ouderwetse zeemansliedjes. Er wordt begonnen om 10.30 uur en gezongen tot 12.30 uur. Daarna halen we op traditionele wijze, de in 1912 in Vlaardingen gebouwde logger VL 92. de Balder binnen met aan boord de nieuwe haring.

Om 13.00 uur legt de Balder aan en de bemanning van de Balder rolt het eerste vaatje met haring de wal op. Dat wordt door de walbaas aangeslagen, waarna burgemeester Annemiek Jetten de haring keurt en vervolgens het eerste vaatje per ouderwetste sjees naar de Koning brengt. Na het binnenhalen van de haring gaan de optredens van de beide Vlaardingse  shantykoren weer verder.

Samen zingen met de koren doen we om 14.45 uur. Neem wel je Haring & Bierkrant mee, met de teksten van de liedjes, dan kan je meezingen. Zo rond 16.00 uur sluit het Shantykoor Vlaardingen het zangfestijn af.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date