Categorieën

Service

Haringrit met klassiekers

Haringrit met klassiekers
Nieuws

Haringrit met klassiekers

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 01-07-2015
  • Nieuws
Haringrit met klassiekers

Fotografie: Paul Meuldijk en Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Lekker toeren in een klassieke auto en aan het eind van de dag met andere liefhebbers aan de barbecue. Dat is in wel heel kort bestek de beschrijving van de dag van 35 teams, officieel equipes, die deelnamen aan de Haringrit gisteren. De haringrit is een historische rit die van 1948 tot 1957 vanuit Vlaardingen is verreden. Op 28 juni werd de haringrit ‘afgestoft’  en opnieuw georganiseerd door Stichting Projecten Tafelronde 56 en de opbrengst is bestemd voor een goed doel. Dit jaar is dat Stichting Passie, een nieuwe stichting uit Vlaardingen die zich inzet voor jonge kinderen met autisme.

De Nederlandsche Tafelronde, waar de Vlaardingse Tafelronde 56 deel van uitmaakt, is een vereniging voor mannen tussen de 18 en 40 jaar. Mannen die onderlinge vriendschap hoog in het vaandel hebben staan. Die zich willen blijven ontwikkelen en ontplooien. En ondertussen hun expertise en tomeloze energie in willen zetten voor het goede doel. Die kennis en ervaring willen ze delen en ze deinzen niet terug voor een levendige discussie. Tijdens de vooravond van april 2015 is Stichting Passie gekozen als tafelproject voor het nieuwe tafeljaar. Het komend jaar zal de goede doelenopbrengst van de activiteiten van Tafelronde 56 ten goede komen aan Stichting Passie.

Stichting Passie is een particulier initiatief dat zich specifiek richt op jonge kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Kinderen met autisme worden dermate belemmerd door hun stoornis dat zij zich vaak niet tot hun volle potentie kunnen ontwikkelen. Met de juiste hulp kunnen deze kinderen echter wel ontzettend ver komen. Tafelronde 56 vindt dat deze kinderen ook een kans verdienen. Zij willen daarom dit jaar een bijdrage leveren aan de kansen van deze kinderen en rekenen ook op uw steun. Meer informatie vindt u hier

De Haringrit voerde door een groot deel van de Rijnmond, waarbij verschillende punten gepasseerd moesten worden aan de hand van een vooraf gegeven blad met foto’s en opdrachten. Wie daarbij de minste fouten maakte kon rond zeven uur ’s avonds een mooie beker en eeuwige roem in ontvangst nemen op de parkeerplaats van Sportcentrum Vlaardingen/ Fysiotherapiepraktijk Fernhout aan de Zwanensingel. Die prijs met bijbehorende roem ging uiteindelijk naar Jelle Prins en Mark Temmen. Zij eindigden gelijk met nog één andere equipe waarbij de ouderdom van hun wagen de doorslag gaf. De opbrengst voor Stichting Passie wordt pas in november bekend gemaakt, want er volgen nog meer activiteiten met als doel de ondersteuning van die stichting.