Haringrit van start

18-06-2016 Nieuws Redactie

Fotografie: Paul Meuldijk en Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN - Wethouder Arnout Hoekstra startte vanochtend vanaf 10.00 uur één voor één de 42 deelnemende teams in hun auto’s aan de Haringrit 2016. Elke minuut vertrok er een team, dus de start nam nogal wat tijd in beslag.

De Haringrit is een historische rit die van 1948 tot 1957 vanuit Vlaardingen is verreden. De deelnemende auto’s zijn voornamelijk oldtimers; de oudste is een Mercedes uit 1957 en de jongste is eveneens een Mercedes, maar dan uit 2013.

De tocht wordt georganiseerd door de Stichting Projecten Tafelronde 56 en de opbrengst is bestemd voor een goed doel. Dit jaar is dat Stichting Passie, een nieuwe stichting uit Vlaardingen die zich inzet voor jonge kinderen met autisme. De Haringrit vertrok vanaf de Vlaardingse bierbrouwerij ‘Vulcaan’ aan de Oosthavenkade 90.

De ochtendrit duurt ongeveer  2½ uur duren. Tussen 12.15 en 13.00 staat er een lunch klaar waarna met het 2e routeboek voor de middag het tweede deel gereden wordt. De finish is in Vlaardingen. De exacte locatie werd nog niet verklapt aan de deelnemers…maar wie de oldtimers wil zien maakt een goede kans als hij omstreeks 16.30 uur gewoon weer aan de Oosthavenkade bij de Vulcaanbrouwerij gaat staan.

Bekijk de foto's
Gerelateerd