Harm Borgers nieuwe voorzitter Federatie Broekpolder

09-11-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Vanaf 1 januari 2017 is Harm Borgers voorzitter van de Federatie Broekpolder. Het bestuur heeft in hem de opvolger gevonden van Yvonne Batenburg die deze functie 10 jaar bekleedde.

Borgers komt van oorsprong uit Rotterdam, maar woont al weer 13 jaar met zijn gezin in Vlaardingen. Hij is bestuurlijk actief binnen diverse maatschappelijke organisaties en wil in zijn nieuwe rol een bijdrage leveren aan de toekomst van de Broekpolder.

In het dagelijks leven is mr. dr. H.C. Borgers (43) directeur bij AT Osborne Legal, een bureau dat gespecialiseerd is in juridische dienstverlening voor ruimtelijke opgaven. Zijn specialiteit is het omgevingsrecht, vooral vanuit een beleidsmatig kader. In 2012 promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op het proefschrift  ‘Duurzaam handelen’.

Borgers wordt als nieuwe voorzitter van de Federatie Broekpolder ook voorzitter van de CV Broekpolder i.o. Binnen deze nieuwe organisatie werken alle verenigingen en maatschappelijke organisaties die actief en betrokken zijn in de Broekpolder samen met de gemeente Vlaardingen en de Federatie Broekpolder aan de verdere ontwikkeling en het beheer van het gebied.

Yvonne neemt met trots afscheid van de Federatie. Zij heeft in al die jaren samengewerkt met veel enthousiaste vrijwilligers om het ontwikkelplan voor de Broekpolder tot een succes te maken. Ze blijft actief voor Vlaardingen als voorzitter van de Raad van Toezicht van Museum Vlaardingen.

Gerelateerd