Herdenking slachtoffers wereldwijde aanslagen

24-03-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Vrijdag 25 maart is er de herdenking van de slachtoffers van de vele terroristische aanslagen van de afgelopen tijd overal in de wereld en Brussel in het bijzonder.

Landelijke initiatieven

Op landelijk niveau worden er verschillende initiatieven genomen en Pax Ambassadestad voor de Vrede Vlaardingen sluit zich hierbij aan:

Het OJCM (Overleg van joden, christenen en moslims) gaat donderdag in gesprek met de Belgische Ambassadeur of met zijn plaatsvervanger, een officiële  delegatie legt donderdag om 15.30 uur bloemen bij de Belgische Ambassade in Den Haag. De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland,  vredesorganisatie PAX, Turkse moskeeën, het Humanistisch Verbond en anderen organiseren vrijdagmiddag 16.00 uur een korte vredesmanifestatie op de Dam in Amsterdam. De landelijke Raad van Kerken heeft positief gereageerd op dit initiatief.  De bijeenkomst is een moment waarop uitgebreid wordt stilgestaan bij de slachtoffers.

'Bloedvergieten is er overal op het ogenblik. Dat baart ons grote zorgen, ook in ons land en onze stad waar we als hindoes -  joden, christenen, moslims en alle andere mensen die deze stad bewonen het gewoon goed met elkaar willen hebben. We willen graag delen wat ons beweegt op zo'n moment. Gezamenlijk van onze afschuw getuigen, maar ook gezamenlijk blijven zeggen dat we gaan voor solidariteit', aldus vertegenwoordigers uit Amsterdam.

 

Vlaardings initiatief

U bent uitgenodigd op vrijdag 25 maart uit voor een stille ingetogen herdenking:

16.30 uur - verzamelen op plein Stadskantoor, Westnieuwland 6
16.50 uur - stille tocht naar Geuzenmonument
17.00 uur - twee minuten stilte

Er zullen enkele woorden gesproken woorden en beelden getoond worden. U kunt een bloem of een kaarsje meenemen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date