Herinrichting natuur aan de rand van Westwijk

09-10-2014 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Hans Versluijs heeft al menig eerste paal van bouwprojecten in Vlaardingen de grond in geslagen; met een heimachine, dat dan weer wel. Met draglines en graafmachines kan hij inmiddels ook al aardig overweg, zoals hij op woensdag 8 oktober liet zien in de Westwijk. Op die dag startte hij met een graafmachine de werkzaamheden om natuurvriendelijke oevers aan te leggen in de noordrand van dit gebied, bij de singels ter hoogte van de Gijsbrecht van Amstelstraat.

Deze werkzaamheden horen bij het herinrichten van het gebied rondom de negen flats die meedoen aan het gemeentelijke project particuliere woningverbetering. Mede dankzij financiële steun van de Stadsregio Rotterdam kan het groen opnieuw aangelegd en uitgebreid worden, maar ook diverser gemaakt. Het gebied rondom de flats is deels in erfpacht uitgegeven aan de Verenigingen van Eigenaren (VVE’s) en is deels gemeentegrond. De flateigenaren hebben vooraf actief meegedacht over de invulling van het gebied. Naast de natuurvriendelijke oevers komen er ook wadi’s en nieuwe gazons. De werkzaamheden duren een paar maanden en als sluitstuk wordt in het voorjaar het gras ingezaaid. In mei 2015 is er dan een lommerrijke groene omgeving, waar de flatbewoners van kunnen genieten. De herinrichting sluit goed aan bij de particuliere woningverbetering in de noordrand van de Westwijk. Als de laatste flat daar is opgeknapt - waarschijnlijk in de loop van 2015 - heeft het gebied een ware metamorfose ondergaan.

Versluijs genoot zichtbaar van zijn rol als machinist van de graafmachine: hij beloofde zelfs op termijn een dag te komen helpen met de werkzaamheden. Wij blijven natuurlijk volgen of hij zich aan deze belofte gaat houden of dat dit slechts gekscherend bedoeld was.Gerelateerd