Het mooiste meisje van Oost Afrika…in Nederland

21-09-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Eerlijk gezegd hadden wij er nog nooit van gehoord, maar blijkbaar hebben we zitten slapen: de Miss East Africa The Netherlands verkiezing.  Alle meisjes die oorspronkelijk uit één van de landen in het oosten van Afrika afkomstig zijn maar nu in Nederland wonen en tussen de 18 en 30 jaar oud zijn kunnen er aan meedoen. Aanstaande zondag vindt er in Vlaardingen een zogeheten ‘castingronde’ plaats om te bepalen wie uiteindelijk naar de finale gaat om daar te strijden voor de titel Miss East Africa The Netherlands. Die finale vindt dan weer plaats op 8 december, maar waar is nog een vraagteken.

Volgens de organisatie is de titel niet alleen ‘felbegeerd’ maar representeert de winnares ook nog eens een maatschappelijk belang. Hoe? Nou zo: ,,Miss East Africa komt namelijk op voor een goed doel en is daarmee tevens ook een inhoudelijk sterke persoonlijkheid en niet alleen uiterlijk’’, lazen wij in de aankondiging van de organisatie. ,,Diverse mooie en bijzondere avonturen staan de titelhouder te wachten. Spannend allemaal!’’ Aan welk goed doel en wat de spannende avonturen inhouden wordt verder nog geen woord gewijd.

De verkiezing lijkt wel diversiteit uit te stralen want ,,op de catwalk zullen niet alleen maar dames te zien zijn in galajurk en opgedofte haren, ook zullen er dames te zien zijn die een hoofddoek dragen en gesluierd de catwalk betreden. Zo willen zij ook een brug maken naar het uitstralen van diversiteit en streven zij ernaar de standaard in de mode-industrie te doorbreken, omdat je ook een diversiteit in lichaamsbouw zal zien. Daarmee willen zij het taboe van graatmagere modellen doorbreken en aantonen dat iedereen mooi is op zijn/haar manier. Als je maar durft te geloven in de schoonheid en kracht van elkaar respecteren’’. Gesluierd de catwalk op roept wel weer de vraag op hoe de jury haar oordeel zal vormen over deze missen.

Wie nieuwsgierig is geworden kan een kijkje nemen op de website www.misseastafrica.nl

De casting vindt aankomende zondag plaats in Partycentrum ''The Dream'' van 10.00 uur - 17.00 uur aan de Koningin Wilhelminahaven Noordzijde 10B