Historische vereniging 'klaar' met Emaus

20-12-2014 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Gewapend met regenjas en paraplu begaven de vrijwilligers van de werkgroep Inventarisatie begraafplaats Emaus' van de Historische Vereniging Vlaardingen (HVV) zich vrijdagmorgen naar de begraafplaats. De weersomstandigheden waren en niet naar, maar de laatste twintig graven van de circa 4600 zouden die ochtend gezamenlijk geïnventariseerd gaan worden. Zo werd na een periode van drieenhalf jaar de grootscheepse inventarisatie van alle graven op Emaus afgerond. 

Nadat in 2010 de restauratie van de gebouwen was voltooid en vervolgens de grote groenrenovatie ook af was, is de HVV begonnen de oude grafmonumenten in kaart te te brengen. Uiteindelijk leidde dat tot het beschrijven en fotograferen van alle graven. In de loop van het project is de website www.begraafplaatsemaus.nl in de lucht gebracht, waarop alle werkzaamheden en een complete index met foto’s zijn geplaatst. 

Het komende jaar gaat de HVV kijken naar mogelijkheden om oude monumenten en vervallen graven op te knappen.    Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date