Categorieën

Service

Hoe leefbaar is Vlaardingen ?

Hoe leefbaar is Vlaardingen ?
Nieuws

Hoe leefbaar is Vlaardingen ?

  • Redactie
  • 01-02-2016
  • Nieuws
Hoe leefbaar is Vlaardingen ?

VLAARDINGEN - De gemeente Vlaardingen scoort onder het gemiddelde in de Leefbaarheidsbarometer van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De barometer komt voor Vlaardingen uit op een totaalscore van min 0,18. Dat betekent dat de stad 0,18 procentpunt minder presteert dan alle Nederlandse steden gemiddeld.

Dat is behoorlijk abstract. Een vergelijking met onze buurgemeenten maakt meer duidelijk: Schiedam scoort nog slechter: min 0,23, en Rotterdam min 0,29. De positie van Vlaardingen wordt duidelijker als blijkt dat de stad minder scoort dan een stad als Amsterdam (0,15). Heel goed presteren gemeenten als Wassenaar (plus 0,24) en Vlissingen, dat tot eenzelfde score komt. Bloemendaal komt zelfs tot 0,29 in de plus en lijkt daarmee de meest 'leefbare' gemeente van Nederland.

Het tv-programma Nieuwsuur maakte naar aanleiding van de cijfers over 2014 die recent bekend zijn geworden, een item dat op 30 januari jongstleden werd vertoond. Daarin wordt in buurgemeente Schiedam de wijk Nieuwland naar voren gehaald als wijk waarin sinds de invoering van het Vogelaar-programma veel is geïnvesteerd. Niet zonder succes. Tegelijkertijd blijkt dat de inzet van geld en middelen in een bepaalde wijk, maakt dat de aandacht op andere wijken minder wordt.

Het item van Nieuwsuur is te zien via deze link ! en start in op 08:30. Op leefbaarometer kan gezocht worden op Vlaardingen, ook per wijk.