Hoekse Lijn pas eind 2018 klaar

13-12-2017 Nieuws Redactie

Ook komende zomer niet met de metro naar het strand.

VLAARDINGEN – De ombouw van de Hoekse Lijn tot metroverbinding loopt nog veel meer vertraging op dan tot nu toe bekend was. De eerste metro’s gaan vermoedelijk pas eind 2018 rijden tussen Schiedam en Hoek van Holland. Vorige week maakten wij al melding van een nieuwe vertraging. Die blijkt echter nog ernstiger dan toen aangegeven. Het nieuwe uitstel gaat bovendien tientallen miljoen kosten. Wie voor deze extra kosten gaat opdraaien, is nog onduidelijk.

In de oorspronkelijke planning zouden de metro’s op 1 september van dit jaar met hun pendeldienst beginnen. Het uitstel lijkt dus op te lopen tot ruim een jaar. Er waren talloze problemen Zo werd in de grond meer bodemvervuiling en asbest dan verwacht aangetroffen en werden er, ondanks onderzoek vooraf, oude en deels in gebruik zijnde kabels en leidingen van andere partijen aangetroffen. Deze moesten eerst worden verwijderd of verlegd. Daarnaast was er een vertraging in de ontwikkeling van de spoorbeveiligingssoftware en vielen de eerste softwaretesten tegen. De opening werd daarom verzet naar 1 februari 2018 maar ook dat blijkt niet haalbaar.

Dit alles betekent uiteraard dat reizigers op het traject langer gebruik zullen moeten maken van de tragere busverbinding. Voor strandgangers richting Hoek van Holland is het ook komende zomer nog even afzien.

 

 

Gerelateerd