Categorieën

Service

Holy Mozes ! Bram zit 40 jaar in het onderwijs !

Holy Mozes ! Bram zit 40 jaar in het onderwijs !
Onderwijs

Holy Mozes ! Bram zit 40 jaar in het onderwijs !

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 21-09-2014
  • Onderwijs
Holy Mozes ! Bram zit 40 jaar in het onderwijs !

VLAARDINGEN – Familie, vrienden en collega’s hadden zich vandaag verzameld om Bram Keizerwaard te huldigen; in de aula van het Groen van Prinstererlyceum werd gevierd dat de directeur van de school alweer 40 jaar in het onderwijs werkzaam is. En passant werd Bram ook nog gefeliciteerd omdat hij afgelopen week jarig was. De nestor met de pretoogjes is alweer 61 jaar, geloof het of niet !

Uit die lange carrière en uit zijn privéloopbaan werden verschillende smaakvolle anekdotes opgedist. Wij hebben Bram, ook zeer gewaardeerd columnist bij Vlaardingen24, echter beloofd dat wij hier op onze nieuwssite over zouden zwijgen…nou vooruit dan: wist u dat Bram op een gegeven moment een tijdlang een vaste dag in de week vrij nam ? Later bleek dat hij stiekem Geschiedenis is gaan studeren en hierin zijn doctoraal titel heeft gehaald ! En toen Bram niet in militaire dienst hoefde omdat hij het onderwijs in ging, in zijn begintijd was er een schaarste aan docenten, heeft hij nog jarenlang het treinkaartje naar de kazerne ingelijst bewaard. Bram Keizerwaard heeft eerder ook nog bijna twaalf jaar voor het CDA in de gemeenteraad gezeten, waarvan een deel als fractievoorzitter. Bram Keizerwaard blijkt trouwens het liefst op de camping in Spanje te zitten; reden om hem op zijn eigen feest met zijn vrouw op plastic stoeltjes voor een geprojecteerde foto van een caravan te laten zitten en hem toe te laten zingen door een ‘Spaans koor’ van docenten en andere medewerkers van het Groen.

Kortom, Bram was het stralende middelpunt van een jubileummiddag op het Groen, waarbij zijn eigen speech wel één van de hoogtepunten was. Wij blijven zelf echter nog met één prangende vraag zitten, aan de hand van zijn profielschets op het professionele sociale medium Linkedin: Hier staat dat hij workshops ‘bodylanguage’ geeft, onder meer aan secretaresses ! Hoe zit dat precies Bram ? Misschien iets voor een volgende column ?