Hond en baasje aangevallen in Wijkpark Holy

07-07-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Een man die met zijn Duitse Herder aangelijnd een ommetje maakte door Wijkpark Holy kon zondagmiddag niet voorkomen dat zowel zijn hond als hijzelf werden aangevallen door een andere hond. ,,Het baasje van deze hond, een ongeveer vijftienjarige jongen was druk met zijn telefoon en zo kon zijn hond, een bruin met witte Stafford of een soortgelijk ras, zich losrukken en aanvallen'', zo vertelt het slachtoffer. 

De gevolgen waren niet mals. De herder liep een aantal bijtwonden en twee beten in zijn poot op, Bij de dierenarts bleek er een breuk in de poot te zijn. Ook het baasje kreeg een knauw toen hij de dieren uit elkaar wilde halen. ,,Onze herder beet ook van zich af'', vertelt Mariska Beijens-de Gelder. ,,Waarschijnlijk heeft dus ook de andere hond verwondingen opgelopen. 

Mariska komt graag in contact met de eigenaar van de aanvallende hond. ,,De jongen stamelde nog wel een 'sorry sorry' en pakte daarna zijn hond op en liep weg. Mijn man en mijn hond bebloed achterlatend.'' Mariska vermoedt dat dat weglopen echt niet de bedoeling was en is ingegeven door de schrik. Omdat het baasje niet bekend is, is wel aangifte gedaan bij de politie. ,,Mijn man is nog zo'n kwartier blijven wachten in de hoop dat de hond zou worden thuisgebracht en het baasje terug zou komen maar dat gebeurde niet.

Graag komt Mariska alsnog in contact met het baasje van de andere hond zodat een en ander kan worden afgehandeld. Ze is te bereiken via facebook.Gerelateerd