Hoogheemraadschap maait sloten

19-09-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Wie dromerig over het water uit staart, loopt de kans de komende tijd opgeschrikt te worden door werkzaamheden van het Hoogheemraadschap van Delfland. De komende periode maait het Hoogheemraadschap de sloten.

Omdat het natte seizoen weer begint is het, om wateroverlast zoveel mogelijk tegen te gaan, belangrijk dat sloten, vaarten en kanalen het teveel aan water goed kunnen afvoeren. Ze moeten daarom niet verstopt raken door te veel begroeiing in het water.

Maar het Hoogheemraadschap streeft naar meer dan droge voeten alleen. Ook een goede ecologische waterkwaliteit en de biodiversiteit zijn belangrijk en daarvoor heb je waterplanten juist nodig. Daarom maait het hoogheemraadschap alleen waar het nodig is en worden de werkzaamheden verricht met respect voor de waternatuur. Zo wordt het zuurstofgehalte van het water voor en tijdens het werk gemeten. Als het te laag is, dan wordt er niet gemaaid. Dit om vissterfte te voorkomen. Ook wordt er tijdens het werk op gelet dat vissen en andere dieren niet in het nauw gedreven worden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date