Hoogwater verwacht in Vlaardingen

21-10-2014 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - In Vlaardingen wordt in de nacht van dinsdag op woensdag 22 oktober om 03.30 uur hoogwater verwacht. Het water bereikt dan 2.60 meter NAP. De buitendijkse gebieden komen (deels) onder water te staan. Er geldt daar een algeheel parkeer- en rijverbod.

Wat kunt u zelf doen?
Parkeer uw voertuig niet in de afgezette gebieden, zie het kaartje hierboven. Als u in het gebied geparkeerd staat waar hoog water wordt verwacht, parkeer uw auto dan tijdig ergens anders. 

Wat doet de gemeente?
Op woensdag 22 oktober van 1.30 tot circa 8.30 uur sluit de gemeente het blauwgekleurde gebied op de tekening af. Dat is de Maasboulevard ter hoogte van de Abel Tasmanlaan, de Westhavenkade en Oosthavenkade ter hoogte van de Deltaweg en de helft van de rotonde van DFDS Seaways. De gemeente plaatst wegafzettingen met inrijverboden om te voorkomen dat mensen hun voertuig parkeren in de gebieden waar hoog water verwacht wordt, tevens geldt er een algeheel rijverbod zolang het gebied is afgezet. De gemeente heeft (zoveel als mogelijk) betrokken bewoners en bedrijven geïnformeerd.

Gerelateerd