Hoogwater verwacht

21-09-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - In Vlaardingen wordt op 22 september om 03.00 uur. hoogwater verwacht. het water kan dan een hoogte bereiken van 1,75 tot 2,05 meter boven NAP (Normaal Amsterdams Peil). Een deel van de parkeerplaatsen bij de Pelmolen aan de Westhavenkade en delen van de rijweg aan de Oosthavenkade, Koningin Wilhelminahaven Zuidzijde (Schiereiland) en Maasboulevard kunnen onder water komen te staan.

De gemeente zet (tussen ca. 01.30 en 04.30 uur)  de Oosthavenkade ter hoogte van het Grote Visserijplein, de KW-haven Zuidzijde en een deel van de Maasboulevard (tussen Westerhoofd en Abel Tasmanlaan) af. De gemeente plaatst wegafzettingen met inrijverboden om te voorkomen dat mensen met  hun voertuig rijden of parkeren in de gebieden waar hoogwater verwacht wordt. 

Parkeer je voertuig niet in de afgezette gebieden. Als je in het gebied geparkeerd staat waar hoog water wordt verwacht, parkeer je auto dan tijdig ergens anders. Als het gebied is afgezet, heb je GEEN toegang meer tot je auto. Auto’s die blijven staan als de kade onderloopt, worden niet weggesleept en komen deels onder water te staan. Parkeren in buitendijks gebied is altijd voor eigen risico.Gerelateerd