Horecaondernemers in de fout

19-06-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Bij tien bedrijven heeft de gemeente vorige week een integrale horecacontrole gehouden in samenwerking met de politie, brandweer, Stedin, DCMR en de Nederlandse voedsel- en warenautoriteit (NVWA). Bij acht van de tien geïnspecteerde horecabedrijven constateerden de controleurs onregelmatigheden, vooral op het gebied van brandveiligheid en voedselveiligheid. Hierop volgen maatregelen en vervolgcontroles.
 

Vieze keukens


Bij twee horecabedrijven werden geen bijzonderheden geconstateerd en was alles in orde. Bij een aantal waren nooduitgangen niet vrij, brandhaspels niet tijdig gekeurd of moesten brandblussers vervangen worden. De NVWA heeft een aantal horecazaken een waarschuwing gegeven en boetes opgelegd. Dit vanwege onder andere onhygiënische keukens, ongedierte, producten die over de houdbaarheidsdatum waren en openstaande deuren van rookruimten.
 

Gezamenlijk controleren


De gemeente Vlaardingen en haar partners houden minimaal twee keer per jaar een integrale horecacontrole. Alle partners zijn verplicht regelmatig controles uit te voeren. Door dit gezamenlijk te doen als een integrale controle kost het de ondernemers minder tijd.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date