Huiswerk moet over, maar café mag open

24-01-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Met de verstrekking van de exploitatievergunning aan café De Gouden Leeuw aan het Emaus was in eerste instantie niks mis, maar de gemeente heeft grote steken laten vallen toen omwonenden bezwaar maakten over een aantal zaken. Dat is zo’n beetje het vonnis  van de rechter in de uitspraak van het kort geding dat omwonenden tegen de gemeente hadden aangespannen.

De buurt voorzag overlast en grote parkeerproblemen en maakte officieel bezwaar. En op die bezwaren had de gemeente beter in moeten gaan en gedegen onderzoek naar moeten doen, wat niet gebeurd is. Dat gaf verantwoordelijk portefeuillehouder burgemeester Annemiek Jetten ook toe, in de beantwoording van vragen die raadslid Erik van Pienbroek van de ChristenUnie/SGP erover gesteld had. Althans, Jetten gaf toe dat de rechtbank dat vond. De gemeente gaat nog wel in beroep tegen de uitspraak, maar volgens een memo aan de gemeenteraad is dat vooral een technische kwestie.

De horeca-inrichting aan het Emaus is op dit moment voor drie maanden gesloten vanwege het aantreffen van steekwapens in het café. De sluiting duurt nog tot 23 maart 2019. Gedurende deze periode wordt alvast onderzoek gedaan naar de huidige parkeersituatie. Nadat de sluiting is opgeheven vindt verder onderzoek plaats naar de bezoekersaantallen en parkeerdruk.

,,Wij zullen de omwonenden informeren dat wij aan de uitspraak van de rechtbank gevolg zullen geven en de daarvoor benodigde onderzoeken gaan uitvoeren’’, aldus burgemeester Jetten in antwoord op de vragen van Van Pienbroek. Café De Gouden Leeuw mag echter voorlopig op 23 maart wel weer open.Gerelateerd