Ik noem het kadootjes, die mooie momenten

14-10-2018 Nieuws Marijke Bozzano

VLAARDINGEN – Iedere zondag op Vlaardingen24: Vlaardingers in den Vreemde! Vlaardingers die de Haringstad achter zich hebben gelaten om elders in de wereld hun geluk te zoeken, geven bij toerbeurt een kijkje in de keuken van hun leven 'in den vreemde'. Lees de belevenissen van Wilma Hollander (Griekenland), Marijke Persijn (België), Cora Vlug (Verenigde Staten) en vandaag Marijke Bozzano (Italië)

Wij wonen nu ruim 12 jaar hier in Italië en genieten nog elke dag van dit  veelzijdig en prachtig land. Maar wij genieten ook van alle bezoekjes die wij van familie en vrienden krijgen. Vorige  maand zouden er drie vriendinnen uit Vlaardingen een paar dagen komen logeren maar door ziekte van mijn man kon dit helaas niet door gaan. Het gaat gelukkig op dit moment veel beter met mijn man Carlo, dus het komende voorjaar verwacht ik mijn vriendinnen zeker.

De afgelopen twee weken zijn hier onze vrienden Astrid en Jeep geweest, voor hen al het zevende jaar dat zij hier hun vakantie vieren. Zij logeren altijd in een vakantiepark genaamd Villa Giada wat niet ver van ons huis is op de berg tegenover ons . Een mooie plek met zwembaden, tennisbaan en met uitzicht op zee en de bergen. Het is een plek waar wij voor het eerst in de zomer van 1995  kwamen om onze 25 jarige trouwdag te vieren, samen met onze Italiaanse familie.Onze dochter Simona is dat zelfde jaar in Italië gaan wonen waardoor wij nog vaker daarheen gingen. Het voelde al snel als thuiskomen, momenten dat ons hele gezin samen was. Ook met de geboorte van onze kleinzoon hebben wij daar een aantal weken doorgebracht, en vele jaren daarna. En nu gaan de meeste familieleden en vrienden daar logeren.

Ons huis  is niet al te groot; Als het voor een paar dagen is bouwen wij de woonkamer om tot slaapkamer, maar vakantie moet toch een beetje comfortabel zijn, en dan is het daar een perfecte mooie plek voor, dicht bij ons om samen leuke uitstapjes te maken. Wat wij de afgelopen twee weken dan ook zeker hebben gedaan; zoals ik het noem dit zijn kadootjes, die mooie momenten die je met dierbare familie en vrienden mag delen.

Inmiddels zijn Astrid en Jeep weer in Nederland en verwachten wij over twee weken Simona’s vriendin Karin die een paar daagjes komt logeren , dus dit keer toch maar de woonkamer ombouwen, wat wij natuurlijk met alle liefde doen !! Wij kijken er dan ook weer naar uit……

Ciao 

Marijke

 

Gerelateerd