In 2020 meer files en hogere premies voor autoverzekeringen verwacht!

11-03-2020 Nieuws Advertorial

Filerijden, voor veel automobilisten is dit dagelijkse koek. Het woon-werkverkeer neemt ieder jaar toe. In 2019 zijn de files met respectievelijk 20 procent toegenomen in het gehele land. Ook in en rondom Vlaardingen stonden we steeds vaker stil. Door de aantrekkende economie beschikken steeds meer mensen over een auto. Daarnaast werken ook steeds meer vrouwen deeltijd of fulltime. Hierdoor hebben we nu alweer voor de vierde jaar op rij meer filemeldingen voor onze kiezen gehad. De files in ons land hebben verschillende oorzaken. Pechgevallen, auto-ongelukken en algemene drukte zijn de belangrijkste oorzaken. Naast de drukte op de weg zien we ook een aanzienlijke stijging in premies voor autoverzekeringen. Ook in 2020 hebben we weinig goed nieuws voor automobilisten.

Doordat het verkeer zal blijven toenemen zullen er ook in 2020 naar alle waarschijnlijkheid meer files zijn. Gelukkig zullen de ergste verkeersinfarcten aangepakt worden. Zo liggen er plannen tot 2030 om meer asfalt te plaatsen en wegen te verbreden of aan te passen. In Vlaardingen zal bijvoorbeeld binnenkort de Blankenburgverbinding, A20 Vlaardingen – A15 Rozenburg aangepakt worden. Hierdoor zal de randstad beter bereikbaar worden. Naast het fileprobleem hebben consumenten ook te maken met de stijgende premies voor autoverzekeringen. Deze zijn helaas minder gemakkelijk op te lossen. 

Premies stegen met 11,4 procent
De prijzen voor WA verzekeringen zaten de afgelopen jaren al flink in de lift. In 2019 konden we echter een opmerkelijke stijging ervaren. WA verzekeringen werden gemiddeld 11,4 procent duurder. Dit betekent dat men gemiddeld een kleine 700 euro aan hun WA verzekering kwijt is. Verzekeraars keren al jaren meer geld uit dan ze ontvangen aan premies. Dit verschil proberen ze langzaam terug te vorderen door de prijzen te laten stijgen. Een verdere prijsstijging is echter nog steeds niet te voorkomen. 

Prijzen voor allrisk verzekering dalen
Opvallend genoeg blijven de premies van allrisk autoverzekeringen wel dalen. In 2019 was een daling van 1,4 procent te merken. Bij WA beperkt casco verzekeringen was de daling zelfs gemiddeld 3,4 procent. Op deze verzekeringen maakt de verzekeraar tot op heden nog steeds winst. Naar verwachting zal dit echter in 2020 veranderen. De afgelopen jaren zagen verzekeraars een opvallende toename van autodiefstallen in Nederland. Vooral in de Randstad was er veel sprake van autodiefstal en vandalisme. Hierdoor zal het risico voor de verzekeraar in bepaalde postcodegebieden te groot worden, waardoor er mogelijk weer een stijging in de premies voor allrisk- en WA beperkt casco autoverzekeringen zal ontstaan. 

Autoverzekeringen vergelijken
De toenemende drukte op de Nederlandse wegen is tevens een belangrijke oorzaak voor de premiestijgingen van autoverzekeringen. Niet alleen files zijn een doorn in het oog voor automobilisten, ook de stijgende lasten zorgen voor klachten. Gelukkig is het voor consumenten alsnog mogelijk om op de premiekosten te besparen. Autoverzekering vergelijken is tegenwoordig een stuk eenvoudiger door de komst van handige vergelijkingswebsites. Deze stellen de consument in staat om eenvoudig en snel de goedkoopste autoverzekering af te sluiten. Zo zijn er bijvoorbeeld verzekeraars die minder waarde hechten aan het postcodegebied, waardoor mensen in de randstad uiteindelijk goedkoper uit zullen zijn. Vergelijken en besparen, dat worden de sleutelwoorden van 2020!

Gerelateerd