In 2020 nog meer files verwacht!

17-01-2020 Nieuws Advertorial

VLAARDINGEN - In 2019 zijn de files in Nederland weer met bijna 20 procent toegenomen waardoor we met z’n alle wederom langer stil stonden. Door de groeiende economie nemen we vaker de auto en hebben ook meer mensen een auto. Hierdoor is het nu al vier jaar op rij dat we met meer filemeldingen te maken hebben. Files worden door verschillende oorzaken veroorzaakt, denk hierbij aan extreem weer, een ongeluk, evenementen of wegafsluitingen door bijvoorbeeld wegwerkzaamheden. Het traject Utrecht -> Breda en Amsterdam - Den Haag (in beide richtingen) blijven met het meeste verkeer te maken te hebben in de avondspits.

Op 22 januari 2019 was tijdens de avondspits een nieuw filerecord bereikt van zo’n 2200km aan files. Deze verkeersinfarct was veroorzaakt door hevige sneeuwval in het midden en oosten van het land en had het meeste effect in de regio’s Utrecht, Arnhem, Nijmegen en Eindhoven waar de meeste filemeldingen waren.

Doordat het verkeer zal blijven toenemen zullen er ook in 2020 weer meer files zijn. Gelukkig worden er op verschillen plekken in Nederland de wegen verbreed of aangepast. Er liggen plannen tot 2030 om de files te bestrijden door de overheid. (zover dat mogelijk is) De belangrijkste verbetering op korte termijn zijn de Blankenburgverbinding, A20 Vlaardingen – A15 Rozenburg, waardoor de bereikbaarheid van de randstad zal verbeter in de regio. En er komt een nieuwe snelweg bij Rotterdam tussen de A13 en A16 die de  dagelijkse files bij Overschie tussen Kleinpolderplein en Terbregseplein moet gaan oplossen. De planning is dat het verkeer media 2024 gebruik kan gaan maken van deze nieuwe snelweg en zal resulteren in minder filemeldingen voor het onderliggende wegennet.

Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date