In actie tegen laaggeletterdheid

22-10-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - GroenLinks Vlaardingen en D66 Vlaardingen slaan de handen ineen om extra aandacht te geven aan de aanpak Laaggeletterdheid van de gemeente Vlaardingen, door het organiseren van een Prijsvraag en een ‘Ruim Denken’ bijeenkomst op 21 november over het onderwerp.  

Laaggeletterdheid komt nog steeds vaak voor in Nederland. Ongeveer 2,5 miljoen mensen in Nederland heeft een probleem met lezen, schrijven en/of rekenen. De schatting is dat in Vlaardingen ruim 16% van de inwoners van Vlaardingen laaggeletterd is.
 

De Prijsvraag:

GroenLinks en D66 Vlaardingen willen het onderwerp extra aandacht geven door zoveel mogelijk Vlaardingers op te roepen om een verhaal te maken zonder woorden. De deelnemers kunnen leuke prijzen winnen. De prijsuitreiking is tijdens de Ruim Denken avond in de Kroepoekfabriek op 21 november.
 

Hoe doe je mee?

1.       Maak een verhaal zonder woorden. Hoe, en in welke vorm dat bepaal jij! 

2.       Stuur deze voor 7 november naar ruimdenken@gmail.com  of lever je verhaal in bij de Bibliotheek aan de Waalstraat 100 in Vlaardingen 

3.       Kom op 21 november om 20.00 uur naar de Ruim Denken avond over laaggeletterdheid van D66 en GroenLinks in de Kroepoekfabriek in Vlaardingen voor de prijsuitreiking! 

Na 21 november zullen de 10 beste inzendingen worden geëxposeerd in de Bibliotheek

Het programma van de avond vind je hier

Gerelateerd