Informatieavond Natuurvriendelijk tuinieren

19-05-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Welke bloemen bieden volop nectar en stuifmeel aan vlinders en bijen? Hoe trek je vogels naar je tuin? Wie dit wil weten, is welkom op een van de informatieavonden in Vlaardingen over natuurvriendelijk tuinieren. Het Team Klavertje Vier organiseert zowel op dinsdagavond 31 mei als op woensdagavond 8 juni een inspirerende en gratis informatieavond.

Bij een natuurvriendelijke tuin houden we rekening met de dieren bij de aanleg. Vogels, vleermuizen, vlinders, bijen, hommels, insecten, egels, kikkers, padden en allerlei andere dieren hebben net als mensen behoefte aan voedsel en veiligheid en ze willen zich voortplanten.

Hoe help je ze daarbij? Zorg bijvoorbeeld voor bloemen met volop nectar en stuifmeel, hang nestkastjes op voor vogels en vleermuizen, plaats insectenhotels, maak een glooiende oever langs je vijver, plant bomen en struiken met vruchten en maak verstopplekken voor egels. En zo zijn er nog meer manieren om een mooie tuin te maken die voor dieren en voor mensen prettig is.

Op de beide informatieavonden geven Jeroen Hooijmeijer, hovenier en beheerder van het Voedselbos Vlaardingen, en Ingrid Piek, tuinontwerper en natuurgids, veel praktische tips. Ze illustreren hoe dieren als vogels en vlinders met de bewoners samen van een mooie tuin kunnen genieten. Ook laten ze zien hoe je een natuurvriendelijke tuin aanlegt en dat zo’n tuin ook onderhoudsarm kan zijn.

De informatieavond op dinsdag 31 mei is in Het Breinpaleis aan de Roerdompstaat 1.

Op woensdag 8 juni is de informatieavond in de kas van Stadslandbouw Van Ruytenburch aan de Hofsingel 82.

Beide avonden zijn van 19.45 tot 22.00 uur (inloop om 19.30 uur). De entree is gratis. Aanmelden kan via Facebook   of door een mail te sturen naar Nelleke van der Luit via nellekevdl46@kpnmail.nl    en te vermelden welke avond je komt.

 Gerelateerd