Ingezonden: 'Drie weekenden geluidsterreur'

03-09-2019 Nieuws Redactie

Ik ben dankbaar en blij dat het Zomerterras is afgelopen, en ik zou nóg gelukkiger zijn als deze jaarlijks terugkerende ellende voorgoed zou worden afgeschaft. Na alle voorspelbare lof die vanuit de lokale media over ons wordt uitgestort, wil ik bij deze laten weten dat er ieder jaar óók vele duizenden omwonenden zijn die de (van overheidswege opgelegde), drie weekenden van geluidsterreur met angst en beven zitten af te wachten. Om nog maar te zwijgen over de schadelijke effecten op de in het Hof permanent aanwezige dieren die geen kant op kunnen en de traditionele jaarlijkse vernietiging van de diverse gazons.

Van een gemoedelijk en ongedwongen muziek/cultuurfeestje, is 't Hof veranderd in een commercieel/prestigieus mega-event met hoge zwarte hekken, beveiliging (!?), een verbod op van alles en nog wat, idiote prijzen voor de simpelste versnaperingen, en bovenal on-ge-lo-fe-lijk veel pokkeherrie! De DCMR staat ook machteloos want...de giga decibels zijn door de gemeentelijke overheid goedgekeurd. Ik woon hemelsbreed ruim 600 meter bij het hoofdpodium vandaan, maar bij een ongunstige wind zouden de hysterisch gillende schreeuwlelijkers hier net zo goed vlak voor de deur op het plein kunnen staan.

Waarom kan 'de Muziektent' van weleer niet terug? Een overdekt, permanent podium waar af en toe muziek ten gehore werd gebracht. Een beschaafd strijkkwartet, een goeie jazzband (geen dixieland aub), of desnoods het plaatselijke harmonieorkest. Een locatie waar je gewoon in het gras kan gaan liggen/staan en je eigen hapjes en drankjes kan meenemen, en waar je gewoon discreet even de bosjes in kan als je blaas te vol raakt. Over onruststokers en ander geteisem hoef je je geen zorgen te maken want die komen toch niet. (geen 120 bpm bassen immers, en ook geen hysterisch gillende publieksopjutters).

Maar ja, daar is geen geld aan te verdienen en het gemeentelijke prestigegehalte is natuurlijk ook te verwaarlozen (of juist niet). Wanhopige maar niettemin vriendelijke groeten.

Rob Sandifort, VlaardingenGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date