Ingezonden: Jankende kettingzagen

05-03-2018 Nieuws Redactie

Goedemorgen redactie, of eigenlijk geen goede morgen, want net een uurtje geleden begonnen de kettingzagen te janken en ik dacht nog in mijn onschuld dat er snoeiwerk gedaan zou worden. Maar nee! De twee prachtige grote bomen in de Koningstraat worden, vrees ik, helemaal omgehaald. Iemand hing in een hoogwerker bovenin en ik zag tak voor tak verdwijnen van de eerste boom. Waarom?

Nu spit ik Groot Vlaardingen nooit zo door - misschien heeft het erin gestaan - en ikga zo ook naar de Gemeente Vlaardingen bellen, maar of dat zin heeft? Ik denk het niet. De boom is al aan het sterven. Bomen doen er niet toe. Ja, mooie verhalen over ziek en oh, wat treurig. Alleen vraag ik me af of ze allemaal wel ziek, oud zijn. Het zal eerder zijn dat ze in de weg staan, het onderhoud te duur wordt of er iemand heeft gezanikt over zon en/of blaadjes en ‘gevaarlijk’.

Meer en meer zie ik ze verdwijnen. Onlangs nog bij het station aan de Parallelweg. Allemaal weg. Ik reed zaterdagavond terug over de dijk naar de Julianasingel. Weer hopen met takken, stammen en de restanten van de bomen die daar langs de dijk stonden. Beetje voor beetje is er geen oude boom meer te bekennen in Vlaardingen. En het wordt allemaal heel snel, heel efficiënt weggehaald. Zodat je denkt; hè, daar stonden toch bomen?

Groene stad? Nee, zeker niet meer. De vogels hebben het nakijken en we zijn weer een paar ‘longen’ in deze vieze omgeving kwijt. Deze bomen waren een heel veilig gebied voor heel veel vogels. Een rustpunt voor doorvliegers. Boomkruipers zaten erin, spechten. De wind hoorde je erin, prachtig zonlicht erdoorheen. Mooi boven de huizen uitkomend en ieder seizoen prachtig. Misschien zijn er meer mensen die heel erg ongerust aan het worden zijn en kan dit gedeeld worden...

Arma Brouwer, VlaardingenGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date