Ingezonden: Tegengeluid over het Zomerterras

05-09-2019 Nieuws Redactie

Beste Rob Sandifort,

Normaliter reageer ik niet op de brieven die ik lees in de media, op uw brief van 03 september 2019 vond ik een tegengeluid op zijn plaats. Het is erg vervelend dat u deze overlast ervaart op deze drie weekenden van het jaar. De ondergang van het centrum van Vlaardingen, waarbij de winkels als sneeuw voor de zon verdwijnen, is structureler en pijnlijker dan de drie weekenden feest. Wellicht kunt u zich daar hard voor maken. Het Zomerterras is één van de weinige aangelegenheden waar Vlaardingen publiek van buitenaf trekt. Dit zorgt weer voor inkomsten in de stad want vele bezoekers halen nog even een shoarma bij de lokale shoarmaboer, of doen in drankje in de lokale kroeg.

Uit uw brief maak ik op dat u zich nog begeeft in de jaren van bloei, waarbij de Vlaardinger massaal op de been komt voor het plaatselijke harmonieorkest, toen er nog bij McDonalds kon worden gegeten op het Veerplein en u voor uw servies de V&D bezocht. De werkelijkheid is dat Vlaardingen in verval is geraakt. Het Zomerterras staat voor cohesie in Vlaardingen en verbindt de Vlaardingers met de muziek van nu. Wat u hysterisch gillende schreeuwlelijkers noemt, is voor de ander het geluid van zijn of haar tijdperk en verbindt hen met een ander. In de tijd van individualisme is een gezamenlijk feest voor jong en oud een verademing.

Het vreemde is, zelf ben ik er in de afgelopen drie jaar misschien twee keer geweest, en ook ik hoor de muziek vanuit mijn woning. Maar ach, voor die drie weekenden in het jaar gun ik een ander ook zijn plezier. Daar nog aan toegevoegd Rob, discreet even de bosjes in gaan bij een volle blaas resulteert al gauw in een boete van 140 euro. Dan koop ik liever een frietje van 6 euro en betaal ik voor het toilet 50 cent.


Met hoopvolle en vriendelijke groeten,

Ivar TimmerGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date