Ingezonden: Zoek het vijfde zwijn

15-02-2017 Nieuws Redactie

Mijn zoon is met school (groep 7)naar het Stadsarchief geweest, super leuk natuurlijk! Zo kreeg hij foto's mee van hoe zijn straat er vroeger uitzag, en leuke weetjes over Vlaardingen. Ikzelf ben een echte Vlaardingse en was enthousiast over dit schooluitje. Mijn enthousiasme duurde alleen niet erg lang. Mijn zoon had vanuit het Stadsarchief een 'spelletje' meegekregen met de naam 'zoek het vijfde zwijn'. Enthousiast als ik ben met spelletjes zocht ik naar dit vijfde zwijn. Mijn zoon liet wel even zien hoe het werkte en begon druk te vouwen. Lachend maakte hij het vijfde zwijn bekend en 'groette' dit zwijn ook nog even. Uitleg over dit spelletje was er niet echt bij.

Zoals op de foto's te zien is de uitkomst van dit spel als vijfde zwijn Hitler. Als mijn zoon de Hitlergroet op straat doet of zich bezig houdt met hakenkruizen is hij strafbaar. Het zijn namelijk geen spelletjes voor onze kinderen! Ik vraag me sterk af waar dit goed voor is! Zou dit spelletje met het hoofd van zijn juf zijn, krijgt hij straf! Is dit een leuk spelletje om mee naar oud Oma te nemen? Ik vind dit niet iets om aan onze kinderen mee te geven! Ook niet als er een pittige geschiedenisles aan vooraf is gegaan, ik wil dat hoofd helemaal niet in mijn huis aantreffen en zeker niet in de handen van mijn kind!

Is het niet een beter idee om een leuk spelletje met een mooie plek van Vlaardingen te ontwerpen? Mijn kind is namelijk niet voor dit smakeloze spelletje naar het Stadsarchief geweest. Ik moest echt even slikken en mijn teleurgestelde zoon uitleggen waarom ik dit spelletje helemaal niet grappig vind.

Een teleurgestelde moederGerelateerd