Intocht Sinterklaas: koud, maar droog, druk en gezellig

16-11-2019 Nieuws Redactie

Fotografie: Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN - Het was waterkoud maar wel lekker droog bij de intocht van Sinterklaas in Vlaardingen vandaag. Met een kleine vertraging kwam Sint even voor tien uur vanochtend bij de Visbank aan waar hij verwelkomd werd door burgemeester Annemiek Jetten. En natuurlijk door duizenden kinderen, de kleine en de grote. Van daaruit was het te paard naar het stadhuis, waar op de Markt een aantal shows werden gegeven met presentatie van Kevin Brouwer.

In de Fransenstraat en op het Veerplein was er genoeg te doen voor kinderne van alle leeftijden met als onbetwist hoogtepunt het optreden van de boyband FOURCE. Vier jonge jongens, wie kent ze niet, die de baard nog in de keel moeten krijgen,  en die werden opgewacht door gillende pubermeisjes. Elke generatie kent wel zo'n band en elke oudere generatie staat er dan waarschijnlijk bij te glimlachen van herkenning.

Het was in ieder geval een geslaagde dag voor zo denken we, vrijwel iedereen, waarbij je aan allerlei kleine dingen merkt dat tradities wat aan het verschuiven zijn. De kinderen vonden het in ieder geval wel prima. En gelukkig hebben we de foto's nog!

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date