Irritatie over vroegtijdig sluiten afvalbakken

26-12-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Minder restafval en meer lasten voor de burger. Daarover ging het afgelopen raadsvergadering, toen het Actieplan halvering restafval werd behandeld. Daar kan niet iedereen begrip voor opbrengen en zeker niet als je op je zondagse fietstochtje ook nog eens de moeite neemt om het zwerfafval in de wijk op te ruimen.

Dat gebeurde één van onze vaste lezers die met fiets en fietskratje voorop tegelijkertijd afval en weggegooide plastic flesjes opraapte en deze keurig in een prullenbak wilde deponeren. Die waren helaas al afgesloten op de Chrurchillsingel, om vernieling door vuurwerk tegen te gaan. Een beetje vroeg vond onze lezer Harry Quist op zondag 22 december en dat leek ook wel zo. 

Waar Vlaardingen, mede vanwege de dumping van bedrijfsafval, een pasjessysteem wil invoeren stappen ze in Utrecht daar juist weer vanaf; daar gaan ze na wat bedrijven precies doen met hun bedrijfsafval als er in de buurt restafvalcontainers staan. De pasjes worden in ieder geval in Utrecht weer afgeschaft . Het Vlaardingse besluit lijkt ook tegenstrijdig: om burgers niet mee te laten betalen voor dumping van bedrijfsafval in restafvalcontainers, moeten diezelfde burgers meebetalen voor een systeem wat dat tegengaat.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date