Categorieën

Service

Isabelle en Cindy op de Nijmeegse Vierdaagse !

Isabelle en Cindy op de Nijmeegse Vierdaagse !
Uit

Isabelle en Cindy op de Nijmeegse Vierdaagse !

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 18-07-2015
  • Uit
Isabelle en Cindy op de Nijmeegse Vierdaagse !

VLAARDINGEN – Afgelopen woensdag plaatsten we een oproepje voor deelnemers aan de komende Nijmeegse Vierdaagse die elke dag iets willen schrijven over hun belevenissen daar. Verschillende Vlaardingers reageerden en uit de enthousiaste reacties moesten we dus een keus maken. Het werden uiteindelijk Isabelle Raeijmaekers en Cindy van Vliet.

Cindy geeft in het dagelijks leven zorg aan kinderen thuis die met een ziekte of handicap te maken hebben. Isabelle is medewerker bij Café de Inloop aan de Loper en ook bij The Irish Pub aan de Westhavenplaats. Met Isabelle hadden we een kennismakingsgesprek.

,,We zijn al jaren hartsvriendinnen en vorig jaar liepen we voor het eerste in Nijmegen mee’’, aldus Isabelle. ,,Dat was zo’n fantastisch avontuur dat we ook dit jaar er weer bij wilden zijn. We trainen tweemaal per week en ik loop ook nog eens drie keer per week hard om nog sterker te worden. We lopen de 40 km, en dat is best veel. Vorig jaar kreeg ik op de laatste dag behoorlijk last van mijn knie en bleek ik een peesontsteking te hebben. Maar op zo’n moment merk je de band die al die deelnemers met elkaar ontwikkelen. Ik kwam een vrouw tegen die me een band voor mijn knie gegeven heeft zodat ik goed verder kon lopen. Bij de finish zouden we elkaar wel weer tegenkomen en zou ik die band teruggeven. Een fantastisch mens, ze heet Mariska, maar voor mij is ze sindsdien Mariska Knieband !’’

,,Toen de oproep op Vlaardingen24 stond werden we ‘getagd’ en op het moment dat ik dat zag werd ik heel enthousiast. We gaan er wat leuks van maken en zullen natuurlijk ook de nodige foto’s meesturen. We staan overigens dit jaar op een Vierdaagse camping waar we zondag al heengaan. Onze mannen zetten daar de tent op en komen vrijdag, op de laatste dag, die ook weer afbreken en ons ophalen. We zitten daar twee kilometer van de start af, dus dat is lekker dichtbij en we hadden er nu zin in om gezellig tussen al die anderen te bivakkeren’’.
Gaat Isabelle deelnemen aan de Vierdaagse zolang ze kan ? ,,Dat zeker, maar volgend jaar wil ik ook meedoen aan de marathon van Rotterdam. Mijn man heeft die gelopen en zelf wilde ik ook eens deelnemen. Hij zei dat dat een te zware aanslag op je lichaam is. We gaan het zien volgend jaar, want ik ben zeker van plan om er voor te gaan trainen’’, besluit ze.

Vanaf aanstaande zondag kunt u op Vlaardingen24 lezen over de belevenissen van Isabelle en Cindy in Nijmegen. De Vierdaagse zelf start aanstaande dinsdag, 21 juli.