Javier Guzman spreekt in voor gemeenteraad

28-10-2014 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – In totaal eenentwintig personen zullen vanavond de gemeenteraad toespreken over de begroting en de daarin opgenomen bezuinigingen. Tussen de dertien sprekers die dat doen voor of namens de Stadsgehoorzaal zit één opvallende naam: cabaretier Javier Guzman. Guzman studeerde in 2003 af aan de Kleinkunstacademie te Amsterdam, maar won als student een jaar eerder al de Juryprijs én de Publieksprijs op het Leids Cabaretfestival. Sindsdien schreef en speelde hij zeven cabaretvoorstellingen, sprak hij als stemacteur rollen in films in, presenteerde hij verschillende tv-programma’s en acteerde in onder meer Flikken Maastricht. Hoe Guzman zijn pleidooi voor de Stadsgehoorzaal vorm zal geven is echter nog even afwachten. Vanavond speelt hij eerst in Spijkenisse zijn programma Absurd Verlicht, waarna hij zich naar de Vlaardingse raadszaal spoed.

Naast de dertien insprekers voor de Stadsgehoorzaal, waaronder natuurlijk ook directeur Sandra Bruinsma, zijn er dus nog acht voor een aantal andere onderwerpen of specifieke instellingen. In volgorde van behandeling gaat het om zwembad De Kulk, de Erica avondschool, de wijkcentra, en bezuinigingen in het algemeen of specifiek op de cultuursector. Als eerste zal Myra Houdijk het woord voeren, waarna andere bekenden als Jacques Nachtegaal (o.a. journalist), zangeres/entertainer Rita Young en beeldend kunstenaar Bert Otto het spreekgestoelte zullen bezetten. Javier Guzman staat als voorlaatste op de lijst, voor Sandra Bruinsma.

Per spreker is vooraf een tijd vastgesteld van ongeveer vijf minuten. Dat er hier en daar tijdsoverschrijdingen plaats zullen vinden is eerder regel dan uitzondering. De avond begint om acht uur en is openbaar toegankelijk.Gerelateerd