Jonge stadslandbouwers gaan aan de slag!

31-03-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Door de sluiting van het Duurzaamheidscentrum, eind 2015, leek er ook een einde te komen aan het succesvolle project Kindertuinen. Echter, Stadslandbouw Van Ruytenburch vindt het belangrijk dat kinderen ervaren en leren hoe een zaadje uit kan groeien tot een lekkere groente of mooie bloem. Vandaar dat de Kindertuintjes dit jaar weer doorgaan, onder de paraplu van Van Ruytenburch.

Op woensdag 6 april om 14 uur zullen de ervaren vrijwillige tuinleiders de ‘jonge stadslandbouwers’, die zich aangemeld hebben, verwelkomen op de kindertuinlocaties in Holy (op Volkstuincomplex De Zouteveen) en in het Centrum ( bij de Kas aan de Hofsingel).

De kindertuintjes liggen klaar, maar zijn nog helemaal kaal. Dat gaat binnenkort veranderen, want de zaden zijn al binnen en de plantjes worden opgekweekt. Op 6 april beginnen de kinderen met paadjes trappen, tuinkers zaaien en sla en viooltjes planten. En iedere woensdagmiddag komt daar iets bij; radijs, bietjes, afrikaantjes, zonnebloemen, worteltjes, courgettes, boontjes, kruiden….teveel om op te noemen.

Tot eind september zullen de kinderen gaan tuinieren. Iedere week leren ze weer iets nieuws. Ze ervaren tijdens één tuinseizoen wat je allemaal moet doen in een tuintje: zaaien, planten, water geven, onkruid wieden en uiteindelijk natuurlijk oogsten. En dan proeven dat je eigen opgekweekte & vers geoogste groenten veel lekkerder smaakt dan uit een zakje van de supermarkt.

De Kindertuintjes van Van Ruytenburch zijn mede mogelijk gemaakt door gemeente Vlaardingen en het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o en natuurlijk door de enthousiaste inzet van de Van Ruytenburch-vrijwilligers.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date