Jongeren bezoeken ouderen in zorgcentra

20-12-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Voor de tweede keer, na het succes van vorig jaar, houdt het jongerenwerk van Minters vrijdag 21 december een kerstactiviteit van jong voor oud. Het team jongerenwerk wil samen met de jeugd iets betekenen voor de ouderen! Daarom zijn we met kinderen van de Girlclub en Tienerclub gaan knutselen, hebben we kerstballen versierd en zijn er honderden kerstkaarten geschreven voor onze ouderen in verzorgingstehuizen.  

Vooral met de koude, leuke feestdagen verdienen zij het ook extra om even in het middelpunt van aandacht en liefde te staan. Met een bus gaan we langs twee verzorgingstehuizen om onze leuke versieringen en kaarten aan de ouderen te geven, ook om een praatje met ze te maken en wat leuks met elkaar te delen. Een dag vol liefde van jong voor oud!

De bedoeling hiervan is om de verbinding tussen jong en oud te versterken. Jongeren hebben nog wel eens een verkeerd beeld over de ouderen en dat kan andersom natuurlijk ook zo zijn. Wij willen vooroordelen tegengaan en de banden tussen jong en oud sterker maken.

 

Pannenkoeken 


Vervolgens rijden we naar het Veerplein met de jongeren om van 18.00 uur tot 20.00 uur heerlijke pannenkoeken met ze te eten en leuke spelletjes met ze uit te voeren. Hierbij combineren we behendigheid, samenwerking en sport met elkaar, zijn er games en staat er een springkussen om de dag leuk af te sluiten en de kerstvakantie in te luiden. Iedereen is welkom!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date