Jongeren maken zich sterk voor eigen plek in Holy

07-07-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Zojuist, rond 12.00 uur, opende wethouder Bart de Leede de gerenoveerde Jongeren OntmoetingsPlaats (JOP) openen aan de Olmendreef.  

Tijdens de themabijeenkomst gebiedsprogramma Holy in november 2017 sprak het CDA  met een aantal jongeren uit de Holy. Specifiek verwezen de jongeren naar JOP in Holy-Noord ter hoogte van de Olmendreef. Naar aanleiding hiervan zijn CDA raadsleden Marieke Thommis en Corné Venema  samen met de jongeren op pad gegaan. De jongeren hadden afgelopen jaar zelf al actie ondernomen en de zithoek geschilderd maar ze wilden ook graag betere verlichting, toegankelijkheid en afvalbak om zelf de JOP schoon te kunnen houden. Het was lastig voor de jongeren om dit bij de gemeente zelf aan te kaarten, maar met een beetje hulp van het CDA is dit uiteindelijk toch gelukt. De verlichting is inmiddels aangepast, de JOP is te bereiken via een verhard pad en er staat een stevige roestvrijstalen prullenbak. 

Het CDA is blij met de betrokkenheid van de jongeren in hun buurt. “Het is goed om te zien dat jongeren voor hun plek opkomen en daarvoor naar een bewonersbijeenkomst komen. Hun betrokkenheid heeft effect gehad. De JOP is weer opgeknapt waardoor zij kunnen genieten van hun plek en overlast op andere plekken wordt voorkomen” aldus raadslid Thommis.Gerelateerd