Categorieën

Service

Kades omhoog in Vlaardingen

Kades omhoog in Vlaardingen
Nieuws

Kades omhoog in Vlaardingen

  • Redactie
  • 24-08-2015
  • Nieuws
Kades omhoog in Vlaardingen

VLAARDINGEN - In opdracht van Delfland werkt aannemer Verboon Maasland aan het ophogen van kades in Vlaardingen. Dat is nodig om ervoor te zorgen dat de bewoners in de laaggelegen delen ook in de toekomst de voeten drooghouden.

Sterke kades zijn belangrijk. Delfland voert regenwater uit de dichtbevolkte en laaggelegen wijken af via een stelsel van kanalen en vaarten. Die hebben aan weerszijden een kade. Bij hevige regenval stijgt het waterpeil in die watergangen. De kades moeten dan hoog en sterk genoeg zijn om te voorkomen dat het water laaggelegen gebieden instroomt.
 

Bodemdaling en klimaatverandering

In dit deel van Nederland daalt de bodem met ongeveer 1 cm per jaar. De kades dalen net zo hard mee. Daarom moeten zij regelmatig worden opgehoogd. Ook de veranderingen in het klimaat maken aanpassingen nodig. De komende maanden vinden daarom werkzaamheden plaats in Vlaardingen aan de Trekkade en de Emmakade. Alle direct omwonenden zijn door Delfland geïnformeerd.
 

Klein stukje om

Op de Emmakade in Vlaardingen ligt een fietspad op de kade. Gebruikers van dit fietspad worden tijdens de werkzaamheden omgeleid. Ter hoogte van de Trekkade ligt een voetpad. Ook hier geldt dat de gebruikers tijdelijk een stukje moeten omlopen. De werkzaamheden in Vlaardingen starten deze week.