Categorieën

Service

Kanker heb je niet alleen !

Kanker heb je niet alleen !
Nieuws

Kanker heb je niet alleen !

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 07-06-2015
  • Nieuws
Kanker heb je niet alleen !

VLAARDINGEN – Het worden weer zomerse temperaturen en wat is er dan lekkerder om een terrasje te pakken, met een biertje of frisdrank ? In totaal een paar honderd mensen dachten daar vanmiddag anders over en deden mee aan een actie voor het Erasmus MC Daniël den Hoed, dat zich inspant om kanker de wereld uit te krijgen.

De actie vanmiddag was georganiseerd door Gedreven4Suc6, een groep mannen die vandaag weer een groots spinning-event hadden georganiseerd op de Westhavenkade. Eén van hen, Ard Assenberg, doet hieraan al jaren mee en is nu zelf getroffen door kanker. ,,Kanker heb je niet alleen, dan verandert er ook veel in de levens van hen die jou omringen’’, aldus Ard die zich richtte tot al die ‘spinners’  vanaf het podium. Onlangs nog had Ard meegedaan aan de Alpe d’ Huzes en volgend jaar zou hij hier weer zijn, kankervrij, zo beloofde hij.

Gedurende vier uur kon iedereen die dat wil één of meerdere uren inspannen op de spinfietsen, gesponsord door familie, vrienden of zichzelf en zo bijdragen aan een mooi bedrag voor ‘de Daniël den Hoed’. Onder hen wethouder Arnout Hoekstra die onder meer Sport in zijn portefeuille heeft.

Om vijf uur, en na het uitreiken van de mooie prijzen die beschikbaar waren gesteld door Vlaardingse ondernemers, waaronder hoofdsponsor D’ Oude Stoep, werd het bijeengebrachte financiële resultaat bekend gemaakt: een bedrag van maar liefst € 11.111 ! Aan het eind van het evenement werd ook nog een door de mannen van Gedreven4Suc6 gesigneerd shirt geveild. Een Vlaardingse ondernemer kon het in ontvangst nemen voor een eindbod van € 425. Al met al een prima dag !