Karige kiesmarkt

16-03-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Aanstaande woensdag zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. Reden om eens flink uit te pakken op het Liesveld voor al die partijen die u graag vertellen wat ze de afgelopen vier jaar hebben bereikt en waar ze de komende vier mee aan de slag gaan. Nou, niet echt. Het zag er vanochtend allemaal wat karig uit op het Liesveld. Het CDA, de PvdA, de ChristenUnie/SGP, de SP, D66 en GroenLinks waren present en alle anderen lieten het afweten.

De aanwezige partijen hadden de ‘mazzel’ dat ze dit keer niet op de ‘kop’ hoefden te staan waar je nogal eens wegwaait met je kraam, de rolletjes snoep en goedkope pennen met opdruk van de partij. Aan de aan de andere kant was dit in feite een negatief effect van de grote leegstand op het Liesveld: de kramen stonden nergens in de weg van een actieve ondernemer maar alle voor lege etalages.

Grote afwezige in Vlaardingen was in ieder geval Code Oranje van initiatiefnemer Bert Blase. Blase is die ‘beweging’ immers in Vlaardingen begonnen toen hij er interim burgemeester was en nummer drie op de Provinciale lijst is raadslid Josette Hoogewoning van ONS Vlaardingen. Geen onverkiesbare plek, zo lijkt ons.

Voor de Waterschappen wordt al helemaal nauwelijks campagne gevoerd in de stad. Terwijl er toch genoeg waterproblemen zijn geweest in de afgelopen jaren in de Haringstad aan het water; de overstroming van de kades (zes keer de afgelopen week) is daar slechts één voorbeeld van. Wat gaat bijvoorbeeld Daniël Gerritsen die meedoet met de Waterschap verkiezingen met “Nederland Eerst” daaraan doen? We denken dat we het na 20 maart nooit meer zullen weten.

Bekijk de foto'sGerelateerd