Kees Rijke (VVD) vraagt aandacht voor Krabbeplas

10-03-2015 Nieuws Redactie

De Solar Bee kon niet voorkomen dat de Krabbeplas ook vorig jaar weer een 'dangerzone' was.

VLAARDINGEN - De Vlaardingse VVD kandidaat voor het Waterschap Delfland Kees Rijke heeft op 4 maart vragen gesteld aan het bestuur van het Waterschap over de waterkwaliteit in de Krabbeplas in Vlaardingen. De Krabbeplas wordt al jaren geteisterd door blauwalg. Juist in de zomer, als de temperaturen hoog zijn en er behoefte is aan open zwemwater, gaat het mis en wordt zwemmen verboden. Het is de enige plek in Vlaardingen die geschikt is voor gezinnen met kinderen, jeugd en ouderen om veilig en ongestoord in open zwemwater te kunnen zwemmen. 

Blauwalg hangt samen met te hoge watertemperatuur in de plassen. Delfland heeft in 2013 in de Krabbeplas een proef gedaan, samen met de gemeente en het Recreatieschap. Deze proef met de zgn Solar Bee was er op gericht om door middel van betere watercirculatie de blauwalg te bestrijden. De proef had enig resultaat, maar onvoldoende om de Krabbeplas blauwalgvrij te krijgen. In 2014 is de Solar Bee opnieuw geïnstalleerd, maar helaas pas op het moment dat al blauwalg in het water was. 

De VVD wil nu weten welke maatregelen het Waterschap Delfland neemt om in de zomer van 2015 blauwalg te voorkomen danwel te bestrijden in de Krabbeplas. De partij wil weten welke maatregelen het waterschap gaat inzetten om dit jaar blauwalg in de plas te voorkomen en hoeveel middelen (lees: geld) het waterschap wil inzetten. ,,Zijn er innovatieve oplossingen om de afkoeling van het oppervlakte water te bevorderen? Is het Waterschap bereid om dit nader te onderzoeken?''Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date